Zenski centar Milica radionica (83 of 188)

Dr sci med Marija Andrijić, psiholog i integrativni psihoterapeut Institut za onkologiju i radiologiju Srbije

Marija Andrijić, rođena je 1.05.1973. u Beogradu, gde je završila Oglednu osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“. Upisala je Treću beogradsku gimanziju, ali se nakon završenog trećeg razreda gimnazije, preselila sa porodicom u Budimpeštu, gde je završila Srpsko-hrvatsku gimnaziju sa odličnim uspehom 1992. godine. U Budimpešti je završila i osnovne akademske studije iz psihologije na Eotvos Lorand Univerzitetu 1996. godine.

Master studije iz psihologije završila je na Middlesex Univerzitetu u Londonu 2007. godine. Iste godine, stekla je zvanje Integrativni psihoterapeut i postala član Evropske asocijacije za integrativnu psihoterapiju (EIAP).

Od 1998. do 2010. godine živela je i radila u Atini kao klinički psiholog, savetnik za mentalno zdravlje i psihoterapeut. Nakon 19 godina provedenih u inostranstvu, vraća se u Srbiju.

U Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, u Odeljenju za obrazovanje i rehabilitaciju radi od 2012. godine na poslovima kliničkog psihologa. Bavi se psihološkom procenom i podrškom onkološkim pacijentima i članovima njihovih porodica. Aktivno se bavi razvojem i integracijom psihoonkologije u Srbiji. Obavlja funkciju odgovornog lica za ljudske resurse u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, učestvuje u radu brojnih komisija, zadužena je za prevenciju sindroma sagorevanja I pružanje podrške članovima medicinskog tima i drugim zaposlenima.

Doktorske akademske studije iz oblasti epidemiologije upisala je 2015. godine, a  doktorsku disertaciju pod naslovom: “Ispitivanje sindroma sagorevanja kod zdravstvenih radnika i saradnika zaposlenih u onkološkoj ustanovi” je odbranila  2021. na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Rezultate kliničkog i naučnog rada prezentovala je na brojnim skupovima u zemlji i inostranstvu.

 

Other Members